3 may 2018, 2:00

Щурците пак запяха 

  Poesía » Del paisaje
1001 2 5

Щурците се разпяха,

познавам тази песен,

един рефрен повтарят, 

но, чудно, не омръзва.

 

Пеят на житата

в зелените им люлки,

захранват ги със песен

в растежа им трептежен. 

 

Тихата мелодия е
уговорка, ритуален звук
разбуждащ светлинките
на спящите светулки. 

 

Щурците знаят ритъма, 
размърдват пеперудите, 
крилете следват темпото, 
танцуват със цветята. 


Пеят, викат лятото
целунати от припек,
познавам тази песен,
пак не ми омръзва.

© Misteria Vechna Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??