Впримчена
в житейска схватка,
в ритъм маршов
овладяна,
днес, душата ми -
бунтарка,
ще открие
висша мяра.
Ще усети
аромата
на цветчето,
на тревата,
ще проникне
в дълбината
на очите,
на зората.
И отхвърлила
окови,
горда в свойта
крехка нежност,
от останки
на доброто
пак живота
ще извае -
с топлота
и със прилежност.
© Росица Танчева Todos los derechos reservados