16 abr 2024, 13:06

Сила 

  Poesía
50 3 2

Тя е в безброй съзвездия по небето...
от светулки до трусове в земната твърд.
Тя е многоизмерна в своята вечност
дори в нашата орбита спира дъхът.
В нея се вплитат вселени незнайни.
С проява внезапна избухват слънца.
Подплатена е с множество тайни
но не допуска контакт с,случайни тела.
Тя разпръсква чудатости странни,
пее с птиците, лети с орли в пропастта.
С кураж поваля предателства явни
от тъмнината преражда се в светлина.
Тя в родове дръзки кълни и прораства.
Прониква в народната съвест от раз.
Разпалва пожари без за миг да угасва
и не предава духа, повярвал в нейната власт.
Тя е безмерната сила укрита в сърцата
с кодът Божествен, множен векове.
Тя е живият въглен поддържащ мечтата,
за следващо утре, което оставяме с теб.

Тя е животът, преумножен в светове!

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??