21 dic 2008, 14:12

Силата на мига 

  Poesía » Filosófica
1185 0 15
Да! Скъсай оковите прашни. Хвърли ги.
От куп ламарина създай свобода!
Плесници раздавай на всички интриги!
Живей като птица. Живей за мига.

Протрито виси от врата ти въжето -
не чакай до утре. Сега го срежи!
Последният рицар стои пред сърцето
и само на смели ръцете държи.

Избирай! Решавай! Дошъл е момента.
Не стой цял живот между да или не.
Единствено слабите търсят причина
за време, за място. От слабост се мре!

Душата нехае дали ще успееш
след време да бъдеш по-жилав от клон.
Тя иска от тебе сега да живееш,
сега да се бориш за място и дом.

Сега да обичаш! Да нямаш предели!
През огън да минеш при нужда дори...
Светът е за силни! Светът е за смели!
И само чрез тях той до днес се върти.

© Васка Мадарова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??