3 ene 2014, 19:39

Силна душа 

  Poesía
600 0 8

Плати за всичката омраза с обич!
За всеки лед разравя пак жарта,
успява вечно да запали огън

и да суши прогизнали крила!

Изпива всяка болка тя до дъно -
да не остане капчица за друг,
и гърлото ù, със отрова пълно,
ви гали пак с прекрасен, нежен звук!

Не може да понася нищетата!
Едничката си риза тя на две
разкъсва, да завие ходилата
на вярата с кървящите нозе!

 

И ето я, макар осиротяла,
душа, познала всякаква злина,

неистово се чувства, още цяла,
готова на вълшебна доброта!

 

Че всяко зло е за добро, се казва...
премъдрост е от стари времена!
Но само силната душа успява
и през катран да вижда светлина!

Антоанета Александрова

© Антоанета Александрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??