Син на честта
Когато Господ те дари със син
той дава ти послание-заръка
и верен, всеотдаен страж един,
за който няма тайни и разлъка.
Синът расте със корена в сърце
и никога рода си не предава.
Той вечно помни строгото лице,
което мъжеството отстоява.
Синът обича родната чешма,
която жаждата му е тешила.
Сърцето му не бие със вражда,
душата му сълзите е изпила.
Синът честта със сетни сили пази
и родна люлка във сърцето носи.
Той думата си няма да прегази
и да подмине нечии въпроси.
Синът от род не ще се отрече,
дори когато тежко се живее.
Той клетва тежка не ще изрече,
дори когато нещо лошо тлее.
© Наташа Басарова Todos los derechos reservados