4 sept 2009, 10:27

Сини минзухари 

  Poesía » Otra
2336 0 22

Синеока есен.
Сини минзухари.
Зимата калесва*
нивите-сватбари.

Мела си небето,
цапала, че мила.
Ето, на полето
капало синило.

Или не! Небето
в минзухар е спало.
Гушнало се, ето,
цяло посиняло.

... Спомен оттогава
лятото задрасква.
Болен. И ми дават
синьото лекарство.


*калéсвам - специално отивам до човек, с китка, да го поканя на сватба. Диалект.

А на сините минзухари им викат и кърпúкожух. Подсещат за зимата)))

© Райчо Русев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??