4.09.2009 г., 10:27 ч.

Сини минзухари 

  Поезия » Друга
2331 0 22

Синеока есен.
Сини минзухари.
Зимата калесва*
нивите-сватбари.

Мела си небето,
цапала, че мила.
Ето, на полето
капало синило.

Или не! Небето
в минзухар е спало.
Гушнало се, ето,
цяло посиняло.

... Спомен оттогава
лятото задрасква.
Болен. И ми дават
синьото лекарство.


*калéсвам - специално отивам до човек, с китка, да го поканя на сватба. Диалект.

А на сините минзухари им викат и кърпúкожух. Подсещат за зимата)))

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??