Сини птици вечерта
Рисува сини птици вечерта,
трептят с крилата си прекрасни.
Как бързо слизат ниско над града,
красиви са, така изящни!
Докосват струна в моята душа,
навяват спомени далечни
и иска ми се с тях да полетя –
да им задам въпроси вечни.
Да бъда силна, волна и добра,
просторът да ми бъде стряха.
Вземете ме на своите крила,
разкрийте ми една вселена!
Дарете ми любов и красота
и щастието тъй желано,
в прозореца ми слиза вечерта
и всичко е вълшебно, странно!
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Todos los derechos reservados