30 июн. 2021 г., 11:38

Сини птици вечерта 

  Поэзия
193 0 3

 

Сини птици вечерта

 

Рисува сини птици вечерта,

трептят с крилата си прекрасни.

Как бързо слизат ниско над града,

красиви са, така изящни!

 

Докосват струна в моята душа,

навяват спомени далечни

и иска ми се с тях да полетя – 

да им задам въпроси вечни.

 

Да бъда силна, волна и добра,

просторът да ми бъде стряха.

Вземете ме на своите крила,

разкрийте ми една вселена!

 

Дарете ми любов и красота

и щастието тъй желано,

в прозореца ми слиза вечерта

и всичко е вълшебно, странно!

                 Мария Мустакерска

 

© Maria Mustakerska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??