21 may 2019, 8:06

Синовно признателен 

  Poesía » Civil
648 0 0

 

Родино – скъпа, свидна, мила,
мой свиден майчин дом, мой бащин кът...
На юг прегръщаш ти Родопа, Пирин, Рила.
На север Дунав приласкал брегът.
През теб Балканът опнал си лъкът...

 

България! Ти името не си сменила
от Аспарух до днес. И в бъднина.
Дарила си ми ти сърце и сила –
да бъда твърд, щом срещна твърдина,
и доброта да дам при добрина...

 

Живодар ДУШКОВ

© Живодар Душков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??