May 21, 2019, 8:06 AM

Синовно признателен 

  Poetry » Civilian
640 0 0

 

Родино – скъпа, свидна, мила,
мой свиден майчин дом, мой бащин кът...
На юг прегръщаш ти Родопа, Пирин, Рила.
На север Дунав приласкал брегът.
През теб Балканът опнал си лъкът...

 

България! Ти името не си сменила
от Аспарух до днес. И в бъднина.
Дарила си ми ти сърце и сила –
да бъда твърд, щом срещна твърдина,
и доброта да дам при добрина...

 

Живодар ДУШКОВ

© Живодар Душков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??