Поисках да се гмурна в океана.
Да разгледам водния му свят.
Да докосна всяко чувство свято,
закърмило със обич дух, душа и необят.
И да плувам с рибите на воля.
Да се гоня с крехките вълни.
Да заспивам в тишината твоя -
океан на сбъднати мечти.
И корали да прегръщат мен свободни.
Мидичките да туптят със моя пулс.
А делфините да ме обичат волни,
с нежност синя да танцувам блус.
Да помилвам океанската тревица -
пръстите ми да усещат допира горещ.
Да живея със душата на девица
в пламналата океанска свещ.
Восъчните спомени в мехури,
ти водице, да изпращаш все на мен.
Моя най-любима синя обич,
поискай ме във твоя плен!
© Цветето Б. Todos los derechos reservados