28 feb 2014, 0:57

Сирни заговезни 

  Poesía » Civil
467 1 0

Сирни заговезни, ден на прошката,

ден на покаяние, освобождение от злобата,

тежък звън на тучове се носи в простора,

празник кипи в градчето, събират се хора.

 

Плашалки и кукери от къща в къща

гонят злото, доброто да се връща.

Участниците наближават площада,

очаквани с нетърпение и наслада.

 

Ето, кукерите идват, малки и големи

по традиция се движат подредени

и за здраве"бръснат" те с  калъчките,

с поздрава завръщат пак усмивките.

 

След тях плашилки, султанки и камилата,

гръм се чува и с помощта на силата

ще изгонят злите духове и сили,

които в душите ни са се стаили.

 

И с масовка на зимно къпане,

душите ни са се пречистили

и нека здраве, берекет, късмет

ни носи карнавала занапред.

 

След тези Сирни заговезни

да станем хора по-добри,

да възкръсне вярата в доброто,

да се пречистим и отърсим от злото.

© Полина Христова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??