26 sept 2013, 12:59

Сиромашко лято 

  Poesía
1410 0 7

През октомври дойде сиромашкото лято.

Край стърнищата тихо приседна.

Да похапне извади хляб корав от торбата.

Раздели го с овчарите бедни.

 

 

Поизми на реката нозете си прашни

и на завет се спря под баира.

Гледа пустите пасища - никаква паша.

Само вятър над шипките свири...

 

 

И пое през полето с листа във косите,

с диви круши в торбата, и сливи...

А ноември го гонеше все по петите - 

да го стегне в прегръдка мъглива...

 

 

Сиромашкото лято се спусна зад хълма,

с дъх на дюли и зрели смокини...

А от близкото село над покриви тъмни

пушеха подранили комини...

 

© Гълъбина Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??