8 oct 2008, 9:25

Сиртаки 

  Poesía
582 0 4
 

                                      СИРТАКИ

 

 

                    Построих  дом на две кюшета.

                    С камъни от черни и бели дни.

                    Пресях добрите и лоши момчета.

                    Избягах от всичките злини.

 

 

                    На гости нощем идват луди идеи,

                    в колодата всички карти са коз.

                    Звучи сиртаки. Дома  руша. Дивея.

                    За  миналото не оставих  мост.

 

 

                    Навярно Зорба Гърка пак е в мен.

                    Удрям с крак. Птица съм. Мятам ръце.

                    Улучил съм такта. Оставам в плен.

 

                    ...Огледалото плаче с разбито лице.

 

 

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??