Раждаме се интроверти
в затвореното, снобско общество,
но порастваме експерти,
със знания от "висше" естество.
Системата поема ни от малки.
Кърми ни, отглежда ни с лъжи.
Уви, това са само залъгалки..
"Горко на този, който не мълчи!"
Дръзнеш ли да имаш мнение,
бързо биваш порицан.
Против такова нарушение
наказанието е постоянен срам.
Така голямата машина,
задвижва се с човешка пáра.
Изведнъж и без причина,
ставаш стока на пазара.
Управляващ там е капиталът,
но не за тебе, а за някой друг.
Къде остава потенциалът?
Заменяме го с непосилен труд.
Но на стадото му е угодно,
че овчарят също е овца.
И възпитаваме покорно
в системата и нашите деца.
-M.M.
© Михаела Милушева Todos los derechos reservados