27.06.2017 г., 19:20 ч.

Системата 

  Поезия » Гражданска
536 2 2

 

Раждаме се интроверти

в затвореното, снобско общество,

но порастваме експерти,

със знания от "висше" естество.

 

Системата поема ни от малки.

Кърми ни, отглежда ни с лъжи.

Уви, това са само залъгалки..

"Горко на този, който не мълчи!"

 

Дръзнеш ли да имаш мнение,

бързо биваш порицан.

Против такова нарушение

наказанието е постоянен срам.

 

Така голямата машина,

задвижва се с човешка пáра.

Изведнъж и без причина,

ставаш стока на пазара.

 

Управляващ там е капиталът,

но не за тебе, а за някой друг.

Къде остава потенциалът?

Заменяме го с непосилен труд.

 

Но на стадото му е угодно,

че овчарят също е овца.

И възпитаваме покорно

в системата и нашите деца.

 

-M.M.

© Михаела Милушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много благодаря!
  • Харесва ми, макар и да звучи обречено, това е грозната реалност. А думите, с които я описваш, леката ирония и перфектният изказ - поздравления и за прозорливостта и за дар словото!
Предложения
: ??:??