27 abr 2020, 7:51

Ситни души 

  Poesía » Filosófica
464 0 0

Стојам на високи потпетици
и ме поплавува матна вода,
а сепак облеката ми е сува.


Пресметливи материјалисти
сечат перчиња
од мојата и онака кратка коса.

Она што јас заборавам
перото ми памети.


Ситни души
со врвот на показалецот ве дробам
вашата празнина вас ќе ве проголта.
 

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??