Apr 27, 2020, 7:51 AM

Ситни души 

  Poetry » Phylosophy
469 0 0

Стојам на високи потпетици
и ме поплавува матна вода,
а сепак облеката ми е сува.


Пресметливи материјалисти
сечат перчиња
од мојата и онака кратка коса.

Она што јас заборавам
перото ми памети.


Ситни души
со врвот на показалецот ве дробам
вашата празнина вас ќе ве проголта.
 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??