22 nov 2018, 14:16

Сива "приказка" 

  Poesía
259 1 2

СИВА „ПРИКАЗКА“

 

Небе – сива, тежка коприна
обгръща греховно земята.
Вещае спящо дълга зима...
Ще си измешаме краката...

 

Ритниците ще бъдат много...
Ръцете ще дерат лицата...
Ще властват разни кукловоди...
Куклите ще лазят по земята...

 

Когато коприната се вдигне,
ще лъснат разголени телата...
Някой лъстиво ще намигне,
облечен в измама и позлата...

 

22 11 2016

© Надежда Борисова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Да,много интересно.
  • Това малко ми прилича като пророчествата в стихове на Нострадамус. Интересно беше да прочета.
Propuestas
: ??:??