Nov 22, 2018, 2:16 PM

Сива "приказка" 

  Poetry
258 1 2

СИВА „ПРИКАЗКА“

 

Небе – сива, тежка коприна
обгръща греховно земята.
Вещае спящо дълга зима...
Ще си измешаме краката...

 

Ритниците ще бъдат много...
Ръцете ще дерат лицата...
Ще властват разни кукловоди...
Куклите ще лазят по земята...

 

Когато коприната се вдигне,
ще лъснат разголени телата...
Някой лъстиво ще намигне,
облечен в измама и позлата...

 

22 11 2016

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да,много интересно.
  • Това малко ми прилича като пророчествата в стихове на Нострадамус. Интересно беше да прочета.
Random works
: ??:??