Лежим край старата камина.
Животът мой е посивял.
Отдавна младостта отмина -
по път далечен съм вървял...
До мен си свежа, буйна, нежна -
от тебе блика суета.
Мечтата ти е безнадеждна -
догаря въглен в пепелта...
© ИВАН МИЛАНОВ Todos los derechos reservados