още изкачва камъка.
Нагоре.
От векове.
Наказан от Гръмовержеца
за забравени грехове.
Все по–черна е умората –
нашепва му да се предаде.
Но той, незнайно защо,
продължава.
Той още може!
Загърбил е по пътя
измамната власт
на подножието.
Не го жалете.
Той отдавна е влюбен
в скалата.
Вдъхнал й е душа.
И е вечен.
Само не му отнемайте
върха!
© Роза Стоянова Todos los derechos reservados