Скитница в съня ми
Скитница във моя сън си ти...
Бродиш и ме търсиш в тъмнината.
Хиляди рекламни светлини
светят, но не топлят те душата.
Пусти тротоари. А студът
стиснал е с мъртвешки пръсти мрака.
Тихо е и вече спи градът.
Скрита нейде самотата чака
да те сграбчи в своите ръце,
във прегръдките си да те вземе,
топлината в твоето сърце
с ледена целувка да отнеме!
Ти се скиташ. Търсиш ме. Ела!
Искам с теб да тръгна под звездите.
Подари ми малко светлина!
Съживи отново в мен мечтите!
Скитнице, която и да си,
непозната, мамеща, потайна!
Нощем в сънищата идвай ти!
И това да бъде наша тайна!
С тебе тъй красива е нощта!
Искам те! Безумно те желая
скитнице – отронена сълза!
Аз съм тук. Къде си ти не зная!
© Георги Иванов Todos los derechos reservados