Apr 6, 2017, 10:33 AM

Скитница 

  Poetry » Love
397 3 6

Скитница в съня ми

 

Скитница във моя сън си ти...

Бродиш и ме търсиш в тъмнината.

Хиляди рекламни светлини

светят, но не топлят те душата.

 

Пусти тротоари. А студът

стиснал е с мъртвешки пръсти мрака.

Тихо е и вече спи градът.

Скрита нейде самотата чака

 

да те сграбчи в своите ръце,

във прегръдките си да те вземе,

топлината в твоето сърце

с ледена целувка да отнеме!

 

Ти се скиташ. Търсиш ме. Ела!

Искам с теб да тръгна под звездите.

Подари ми малко светлина!

Съживи отново в мен мечтите!

 

Скитнице, която и да си,

непозната, мамеща, потайна!

Нощем в сънищата идвай ти!

И това да бъде наша тайна!

 

С тебе тъй красива е нощта!

Искам те! Безумно те желая

скитнице – отронена сълза!

Аз съм тук. Къде си ти не зная!

 

© Георги Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??