СКУКА
Сиви хора в сивия град
Движат се бавно и чудят се как
Дните минават а всичко е Ад
Има ли смисъл техният свят
С поглед без мисъл взират се те
И чудят се вечно - дали е добре
Да минат оттатък - какво ли е там
А може би там всеки е сам
А може би там животът е лесен
И няма по хората толкова плесен
А може би там е толкова живо
И няма нюанси такива в сиво
Но трябваше смелост да съберат
Да минат оттатък и разберат
Има ли смисъл всичко това
Имат ли нужда от свобода
© Александър Кръстев Todos los derechos reservados
щом Рая не откриват на Земята,
щом носят си от тука мрака,
щом жажда носи им и тук водата.