6 sept 2017, 10:18

Скъсан живот 

  Poesía
236 0 0

 

 

 

 

 

Възседнал петнистия си ден,
по павирания си път препускаш,
все към нещо устремен,
което не бива да пропуснеш.
Не бързай толкова, недей!
За всичко си има време.
Всяко нещо не копней -
дребното е без значение.
Но всяко малко срещнато,
ако в теб е вътре сбрано,
на дъното на ямата 
е най-голямото, грамадното -
поглед, усмивка и дихание
за думичката, най-важната ...
Боже, как се разприказвах, на обрат... 
Не слушай мен, човече!
Скъсания живот си снаждах,
ти си бързай, аз пристигнах вече...

 

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??