21 ene 2018, 21:16

Слаба како силен ветер 

  Poesía » De amor
283 2 4

Слаба сум како силен ветер

мојата удобност е во сеќавањата.


Облаци во три бои

тежат врз моите очи

кога ти ја враќам назад

љубовта испратена во погрешно време.


Кога здодевните луѓе

ќе си одат

ќе заспијам на постела

од скинати весници.


Слаба сум како силен ветер

под моите нозе

згазени цвеќиња

молат за помош.

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??