На леката атлетика в гората
тя има първенство редовно!
По скачане, по мятане, висене -
не може никой да я гони.
Победите й винаги са славни,
но тя с това не се гордее...
и дружелюбно се здрависва. Дава
прегръдки. С лакомства - се смее.
Понякога, дори я канят в цирка!
Обича номера различни.
Въжеиграчка несравнима!
Да бъде клоун - й прилича!
Но тя е фен на свободата дива.
С екзотика - така е близка!
А джунглата най-много й отива -
с лиани, с водопади бистри.
Не се разделя с късото кожухче!
Почиства го добре - на пролет.
От верен източник в гората - чу се,
че чака новите гастроли.
Навярно и при Вас, деца, ще дойде -
засмяна, ловка, сладкодумна -
с победен вик, с пореден номер...
Това е волната / Маймуна /!
© Маргарита Петрова Todos los derechos reservados