26 мар. 2021 г., 23:10

Слава 

  Поэзия » Для детей
626 0 2

На леката атлетика в гората

тя има първенство редовно!

По скачане, по мятане, висене -

не може никой да я гони.

 

Победите й винаги са славни,

но тя с това не се гордее...

и дружелюбно се здрависва. Дава

прегръдки. С лакомства - се смее.

 

Понякога, дори я канят в цирка!

Обича номера различни.

Въжеиграчка несравнима!

Да бъде клоун - й прилича!

 

Но тя е фен на свободата дива.

С екзотика - така е близка!

А джунглата най-много й отива -

с лиани, с водопади бистри.

 

Не се разделя с късото кожухче!

Почиства го добре - на пролет.

От верен източник в гората - чу се,

че чака новите гастроли.

 

Навярно и при Вас, деца, ще дойде -

засмяна, ловка, сладкодумна -

с победен вик, с пореден номер...

Това е волната / Маймуна /!

© Маргарита Петрова Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Горска пролет »

19 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??