За буквите днес пеем и прославяме,
наш знак и име да не го забравяме.
Блестят като звездици ярки в небесата,
същинско чудо завещано от светите братя.
На Кирил и Методий дело и на техни ученици,
сам Бог ги прати тук на словото крилати птици.
Тях улови Борис, на просвещението царя,
в едно съедини език, народ, България.
И за България дойде начало ново,
език свещен за божието слово.
За буквите икона, храм и царство само слава,
и символ на народ, култура и държава.
Днес ден е в който буквите ще славим,
България на колене пред тях застава!
© Петър Петров Todos los derechos reservados