25.05.2019 г., 0:14 ч.

Слава на буквите! 

  Поезия » Друга
371 0 0

За буквите днес пеем и прославяме,

наш знак и име да не го забравяме.

Блестят като звездици ярки в небесата,

същинско чудо завещано от светите братя.

 

На Кирил и Методий дело и на техни ученици,

сам Бог ги прати тук на словото крилати птици.

Тях улови Борис, на просвещението царя,

в едно съедини език, народ, България.

 

И за България дойде начало ново,

език свещен за божието слово.

За буквите икона, храм и царство само слава,

и символ на народ, култура и държава.

 

Днес ден е в който буквите ще славим,

България на колене пред тях застава!

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??