„Ти целият скован от злоба си,
о, шумен и разблуден” свят!
Ти сляп ли си, че не виждаш
бедните деца
с „мъртви” от глад лица!?
„Ти, толкоз щедър към едни”,
които си наляха гушите на старини,
поели великата щафета от
своите предци – да бъдат на трона
над закона.
Дребните нарушения на
точки точни
са гаранция за печелене на
мандати срочни.
А децата на братчетата на Гаврош
плащат с глад за президентския
разкош.
Затуй, „пътнико горд” от
неизвестен род,
спомни си за „своя” измъчен
гладен и трудов народ!
19.01.1992 г.
Гр. Пловдив
© Мария Петрова-Йордано Todos los derechos reservados
Май,че нищо не се е променило!
Поздрави!