1 ago 2012, 21:14

След пожара 

  Poesía » Otra
655 1 3

В този водовъртеж от добри намерения

как се случи въобще да изплува това?

За любов взимам болка, за вяра – презрение,

за приятелство – злоба, за изкуство – лъжа...

 

В този водовъртеж от добри намерения

как се случи изобщо да стане пожар?

Да гори, да пламти, да изгаря до пепел

всичко огнеупорно, на което държах?

 

Ако нещо остана от този пожар,

то е мойта душа – неразумна и чиста.

И сега, щом пожарът съвсем отшумя,

я нанизах наново - разпилени мъниста...

 

С тънка връв от стомана,

със резе-закопчалка.

С денонощна охрана

и аларма-пищялка.

Със сигнални звънци -

срещу долни крадци,

и застраховка „повреда“,

с брошура за употреба.

С доживотна гаранция

във отдел „Реставрация“...

С ултразвук срещу кучета,

спрей против паразити.

Със архив за доброто,

с броня срещу злините...

 

И каквото остана от тази душа,

може да изтърпи, да дари красота.

Ще градя, продължавам. И не ща да руша

чужди истини и дори чужда лъжа.

 

Ако нещо остана от тази душа,

то дори и от Ада ще бъде опазено.

И изобщо не казвам, че аз не греша.

Просто други грешат много по-безнаказано...

 

 

© Ксения Соболева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Страхотна си. :3 Все така!
  • мерси, мерси
    По-късно допълнение - ако на някого му се слуша най-най-първото изсвирване на парчето, докато още се чудим това ли е мелодията и дали това е ритъмът - ето оттук се сваля http://dox.bg/files/dw?a=ddd13165ad
  • Напълно вярно!
    Много харесах!
Propuestas
: ??:??