6 mar 2020, 7:27

Следва продължение... 

  Poesía » Otra
729 2 10

 

За слънцето ще пиша...  За цветята.
За бабата, продаваща гевречета. 
За полъхът на пролетния вятър,
за любовта на щъркелите вечна...
За детските усмивки под дъжда,
за прашните и рошави врабчета,
за синьото на морската вода,
зеленето на мъдрите дървета...

 

Ще пиша и тази чаша чай
и за медът, топящ се бавно в нея,
за приказките с вечно хубав край,
за веселите песни, дето пея...

 

Ще си припомням 
с всеки следващ ред
за красотата, дето още диша
и ако спра, те моля (точно теб!)
стихотворението ми 
да допишеш...

 

Павлина Соколова 
 

© Павлина Соколова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??