Капка по капка сталактитът се стича.
Знае долу ще стигне някой ден.
Хиляда години любов той срича –
да се слее със сталагмита студен.
Ще ги слее течната лава без свян.
Ще ги окъпи сетната капка вода.
С любовни светулки ще е мракът огрян.
… От тях ще избяга далече студа?
© Мимо Николов Todos los derechos reservados
щот сталактитите - егати и думата- са си скални образования как така капят ... (отново повод да търся в гугъл има ли ледени) ...
срича- стича - тва е заради римата май ... и не се е получило гот ...
окъпи? - от кой край си
иначе готина идея ... тея дето са изцяло , свързаните скални образования как се казваха ... е в нещо такова ще се превърнат накрая ...