Вратите и прозорците изцяло
на ум и взор, душа, сърце и тяло
отворени за теб са непрестанно.
Когато пожелаеш, знай: Ела!
За мен си винаги добре дошла,
защото те обичам с трепет, жадно.
Всеки миг до яркост изживян
изгрев е и вярвам, не е блян,
че твоят порив чудодейност следва.
Разстапяш ме с мелодия и нежност,
целувки и милувки са безбрежност
и словото ти в стих е свята клетва.
Ти тръгваш, аз оставам в сън унесен...
Ще се завърнеш пак с по-нова песен.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados