12 dic 2021, 22:20

Случайна среща с крокодилка 

  Poesía » De humor
440 1 8

Случайна среща с крокодилка

 

На сутринта когато я видях

за две секунди само изтрезнях!

Че бях натряскан чак до козирката

какво ми е виновна тя, горката?

 

Дошла е с мен. Поканил съм я явно,

ала от тук на там не е забавно!

Щом до мен се буди сутринта,

явно тук била е през нощта!

 

Погледнах я – не беше хубавица!

Май беше крокодилската царица!

Очите като фарове на „Зил“!

Огромни! Точно в крокодилски стил!

 

Устата, Боже, тя била зъбата!

Езикът и като татарски меч!

Вярно, крокодил е във главата!

А тялото-скумрия във гювеч!

 

О, ужас! Гледам – абе крокодилка!

За крокодилите си е мечта!

А аз, като хлапе във проходилка

се тикнах в крокодилската уста!

 

Така е! Алкохолът не прощава!

Сега къде ли да се потопя!?

А тя главата само си подава

и казва: хайде, мили, тук ела!

 

От този ден обичам крокодили!

Та те били страхотни същества!

При майка си и двете са се свили,

а аз съм крокодилски, горд баща!

 

27.10.2021 г.

 

 

© Георги Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??