6 oct 2010, 21:35

Случайни миди 

  Poesía
553 0 2

СЛУЧАЙНИ МИДИ

 

Знаеш какво е да боли, море.

Слънцето да си подмине изгрева,

водата ти да се подпали.

Да потрошиш душа на камъни.

Ще станеш око на торнадо,

рибен дъжд Хондурас ще засити. 

Ще премяташ дъно през рамото,

сякаш баница точиш за сватове.

 

Знаеш какво е да се свечери, море,

когато пладне не е превалило

и хоризонтът се затяга в обръч.

Да се разпадаш на безименни кристалчета

в съхнещи грамади сол.

А щом солта обезсолее?…

Как да засолиш и ласка и изпрана риза?

 

Знаеш какво е никога, море.

По кръговрата на вретищата си бели

се завръща бризът.

Дори и  черното е вече друго…

Реките ще те напояват,

но на обратно ще текат.

 

Защо ли да се крием във случайни миди –

само бисерната от любов се разболява.

И се зачеват върхове,

а бездни се превръщат в ладии смирени

на нашия Творец.

© Диана Павлова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много смислено!
    Поздрав и от мен!
  • Благодаря, това стихотворение беше отличено на Втория национален литературен конкурс на Анубис-Булвест и стана част от поетичния му сборник. Новината е топла.От днес. Исках да споделя радостта си.
Propuestas
: ??:??