какво е всъщност думичката лято
попита днешният капчук
замлъкват нощем поривите на водата
и ето зимата царува тук
ефирната прегръдка на мига
застива в причудлива форма
блестящата повърхност на дъха
случайно отражение оформя
кипи от топлина и цвят
онази обич с лекокрилата походка
замръзна огненият свят
и тя превърна се уви в находка
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados