" Случка "
Наш поет в държава чужда,
подир прием, може би,
най-човешко е! По нужда
в тоалета се отби.
Тъкмо се поразтовари,
ужасът го връхлетя:
не ще, не се отваря
Дяволската му врата!
„Провокация! Измама!
Май ме вземат на мезе!"
По вратата нищо няма -
нито райбер, ни резе.
С други думи - вход без изход.
А отвънка - враг до враг.
Неприлично е да писнеш,
да натиснеш с рамо, с крак.
Значи - край на свободата?!
Хвана се като глупак....
Пусна той от скръб водата
И вратата зейна пак!!!
(послепис)
В този дом, не се чудете,
всичко е през куп за грош:
Нож без дръжка, в тоалета -
нито райбер, нито кош.
Впрочем - ти не се ядосвай
и не се свени така.
Ти вратата можеш просто
да придържаш и с ръка...
© Гаден Todos los derechos reservados