8 abr 2021, 22:04

Случка в полето 

  Poesía » Para niños
397 0 0

Рано работливата Пчеличка

излетя с гърненце в ръчичка

в полето ред по ред

от цветятя да събира мед.

 

Облак лош и черен

допълзя от нейде начумерен,

спусна се ниско над полето,

закри и Слънчо в небето.

 

Първо светна и угасна,

после бумна, трясна,

полетяха капчици безброй

от него към земята кат' порой.

 

Скри се работливата Пчеличка

под листо широко на тревичка,

да намери там сушинка

долетя и шарена Калинка.

 

След нея подскачащ Скакалец,

с мандолинка запъхтян Щурец,

Мравка на гърба си с товар,

допълзя накрая Бръмбар стар.

 

Събра се цялата дружина

под листото - оскъдната сушина

докат' облака замине,

с него бурята отмине.

 

Бумтежът накрая утихна.

В небето Слънчо се усмихна,

към тревичката изпрати лъч

и под нея чу се глъч.

 

Пръв изкочи Скакалеца,

след него хукна и Щуреца,

Мравката с големия товар,

запълзя след нея Бръмбар стар.

 

Калинката отлитна като птичка,

литна и работливата Пчеличка

към цветята ред по ред

в гърненце да събира мед.

© Никола Яндов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??