30 ene 2005, 10:53

Сляпата неделя 

  Poesía
959 0 2

Сляпа неделя
въздиша на прага
с нови надежди
за пролетни радости
и китка от бели цветчета
смирено стои в ръката.

Сляпа неделя,
очаквана, свята,
невинна и страстна.
Изкусно пътя нататък
чертае и неочаквано
щраква капанът...

Свята неделя,
свети в очите ми
със свещи запалени,
нося я в себе си с болка,
като трънче в петата,
а той уморен,
хърка в кревата...

© Галя Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много ми хареса! Накара ме да се усмихна, макар че този стих е от типа "да не знаеш, да се смееш ли или да плачеш". Все пак едно усмихнато 6 му подхожда
  • Хареса ми!
Propuestas
: ??:??