Завит в пелените черни,
гледам към студено небе,
животът ми вече се раззелени,
превърна се в остаряло цвете.
Задъхани, уморени звезди,
едвам-едвам стоят пред мен,
живот като тъмна нощ, без лъчи,
никога не виждам моя ден.
Милан Милев
20.07.09
© Милан Милев Todos los derechos reservados