Слънце огледало във Луна
няма да се срещнем
в сянката на нощ към теб,
между нас е половината Земя
Що за дявол си , зная как се отразява светлина
в твои кратери въртящи един загиващ лъч съм неотразен
сърцето ти ядро най-дълбоко във луната ледено, като душа съм в пещера без Прометей
властва над моите спонтанни приливи и отливи а няма полъх за вятър, мачти и мечти
Слънце огледало във Луна
докосва само ни писмо от астероид
но най-тъгувам за теб аз
когато пълното затъмнение ни раздели
Що за ангел, като Орфей
към Нимфа плувам и сигурен, съм че ще ме удави
въпреки, че знам във водата огън не мога да запаля
вярвам след това - ще бъда прероден
Прероден метеорид след сблъсък
парченце малко - живо, но пък оцеляло
дето може би ще те забрави
и все пак писмото с друга луна пак ще ме събере...
...но няма да бъде сянката ни същата със земята тази...
Слънце огледало във Луна - кажи коя е най-красива на света?
прилеп в сянката на полунощ
Звяра и Красавицата
преди да падне - то
...последното листо..
. ..на розата...
сътворено преди звуците на nocturne by Chopin
© Stew Carrey Todos los derechos reservados