7.09.2023 г., 6:22 ч.

Слънце огледало във Луна 

  Поезия » Любовна
201 0 0

Слънце огледало във Луна

няма да се срещнем

в сянката на нощ към теб,

между нас е половината Земя

 

Що за дявол си , зная как се отразява светлина

в твои кратери въртящи един загиващ лъч съм неотразен  

сърцето ти ядро най-дълбоко във луната ледено, като душа съм в пещера без Прометей

властва над моите спонтанни приливи и отливи а няма полъх за вятър, мачти и мечти

 

Слънце огледало във Луна

докосва само ни писмо от астероид

но най-тъгувам за теб аз

когато пълното затъмнение  ни раздели

 

Що за ангел, като Орфей

към Нимфа плувам и сигурен, съм че ще ме удави

въпреки, че знам във водата огън не мога да запаля

вярвам след това - ще бъда прероден

 

Прероден метеорид след сблъсък

парченце малко - живо, но пък оцеляло

дето може би ще те забрави

и все пак писмото с друга луна пак ще ме събере...

                          ...но няма да бъде сянката ни същата със земята тази...

 

Слънце огледало във Луна - кажи коя е най-красива на света?

прилеп в сянката на полунощ

Звяра и Красавицата

преди да падне - то

            ...последното листо..

.                   ..на розата...

 

 

сътворено преди звуците на nocturne by Chopin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Stew Carrey Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??