8 sept 2009, 12:49

Слънчев лъч 

  Poesía » De amor
1603 0 21

СЛЪНЧЕВ ЛЪЧ

 

 

Толкова ли свършиха мъжете,

та потърси нещичко у мен?!...

Ти си още младо, крехко цвете,

аз в отвъдното съм устремен...

 

Поизтрий сълзите и наплискай

с вяра свежа своя хубав лик.

Може би на някого приличам... –

От мечтите детски – светъл миг...

 

Може би съвсем не знаеш кой съм...

Съвземи се! Я ме погледни –

нямам във косата черен косъм,

а на гръб - понесъл сто вини!...

 

Стигат ми до тука греховете!...

Връщаш ме в младежките мечти...

Май роса преглътнах, нежно цвете...

А в очите... слънчев лъч блести...

© Ванилин Гавраилов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??