5 jun 2011, 0:20

Слънчева дрога 

  Poesía » De amor
550 0 0

Както слънцето с лъчи,

потопени в ярките дни,

животът ги попива и цъфти -

безнадеждно ми липсваш ти.

 

Както денят без слънце е мрачен,

както нощта без луна тъмнее,

както Вселена без звезди пустее,

и небето без птици плаче...

 

Така и аз без теб не мога.

В света пъстър усърдно те търся,

сред тълпите бързо се изгубвам

и оставам най-сама и излишна.

 

Гледам морето и потъвам,

гледам небето и се разпръсквам.

Сърцето дъжд от сълзи излива,

а земята жадно ги изпива.

 

Ти за мен си дрога,

без която не мога.

От слънцето зареждам сили,

с любов насищам мисли.

 

Без теб не мога, не мога!

Светлина не ми достига.

На мрака казвам – стига !

Искам дрога - слънчева дрога!

© Ирена Дочева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??