19 dic 2009, 12:51

Слънчоглед 

  Poesía » De amor
555 0 2

 

 

СЛЪНЧОГЛЕД

В крайпътна пустош намерих 
блед измъчен слънчоглед.
С обич в съксия го посях -
изучен станах почвовед.

Потръгна слънчогледът. Избуя.
Скритата си красота показа.
В стъбло и лист наля, като жена,
но със безразличие наказа.

Тогава бях единственото слънце.
Следеше ме с очи от утрин до зрак.
Не една звезда сваляше го с поглед,
От въртене пречупи той гръбнак.

Сега слънчогледът залиня.
Очите му търсят само мене.
Врана семената му изкълва,
умря от своето въртене...

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Не виждам къде е тук любовта...!?Иначе оригинално!
  • Невероятно хубав стих!!!

    И много истински!!!

    Поздравления, Корсар!!!
Propuestas
: ??:??